Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) este un parc aflat in Sectorul 6 al Bucurestiului, in cartierul Drumul Taberei. La infiintare acesta avea o suprafata de 30 ha.
Parcul, cu alei ingrijite, marginite de pomi tineri, cuprinde un lac de agrement, terenuri de sport(tenis, volei, baschet) si un teatru de vara pentru copii.
Lacul artificial este alcatuit din doua tronsoane separate de un podet de beton. In primul tronson este amenajat un debarcader cu dane pentru barci cu rame si hidrobiciclete. In mijlocul lacului este instalata o fantana arteziana.
In vara anului 1976 s-a inaugurat in incinta parcului si un strand format din 3 bazine, 2 dintre ele fiind destinate adultilor, iar cel de-al treilea copiilor, cu o capacitate totală de 2500 de persoane (cunoscut si sub numele de "Trei Ligheane"). Pamantul excavat pentru realizarea lacului a fost utilizat pentru a se construi un deal artificial în jurul strandului.
Parcul Drumul Taberei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Drumul Taberei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.420479,26.032226
Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche a fost la origine o fortareata construita pentru domnitorul Mircea cel Batran in secolul al XIV lea.
Cladirea si curtea sa au fost modificate de-a lungul timpu
Biserica Sfantul Eftimie – Fundenii Doamnei a fost ridicata in anul 1699 avand o arhitectura cu specific brancovenesc, cu decoratie de stuc a fatadelor, in stil oriental de influenta persana.
Biser
Sala Palatului din Bucuresti reprezinta un edificiu situat in centrul capitalei, in spatele Muzeului National de Arta al Romaniei (fostul Palat Regal). A fost construita intre 1959 si 1960, in timpul
Parcul Plumbuita este un parc situat in cartierul Colentina din sectorul 2 al Bucurestiului, fiind amplasat pe malul lacului Plumbuita.
Aceasta zona de agrement a orasului a fost inaugurata in 1977 s
Monumentul Rascoalei din 1907, realizat in bronz de sculptorul Naum Corcescu, infatiseaza in prim plan un taran descult, cu mainile legate in lanturi la spate doborat la pamant de unul din gloantele c
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.