Apasati pe imagini pentru vizualizare
Aleea Cariatidelor din Parcul Herastrau,intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, a fost realizata de Constantin Baraschi in 1939. Pe fiecare parte a aleii sunt doua siruri de cate 10 statui ce reprezinta taranci din Muscel si Mehedinti imbracate în port popular si purtand pe cap un ulcior.
Lucrarea ce poate fi admirata in prezent este o reconstituire. Originalul amplasat in anul 1936 in Herastrau a fost distrus in anii '50 pentru a face loc statuii lui Stalin. Reconstituirea a fost realizata de sculptorul Ionel Stoicescu in 2006, pe baza fotografiilor de epoca si a unei cariatide originale gasite in cimitirul Bellu.
Pe cele doua pile de zidarie din partea sudica a ansamblului sunt plasate doua steme ale Municipiului Bucuresti, realizate in bronz – cea de la 1879 si cea actuala.
Aleea Cariatidelor din Parcul Herastrau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Aleea Cariatidelor din Parcul Herastrau
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.467766,26.08496
Monumentul Eroilor Pompieri din Bucuresti a fost realizat in memoria pompierilor care au incercat la 13 seprembrie 1848 sa opuna rezistenta eroica trupelor otomane venite sa inabuse revolutia.
A fost
Muzeul Literaturii Romane se afla in Casa Scarlat Kretzulescu (atestata in 1839) si a fost infiintat in anul 1957.
Muzeul este un monument istoric si detine un numar de 300.000 de piese, organizate i
GALERIA DE ARTA EUROPEANA
Nucleul galeriei il constituie colectia regelui Carol I, la care s-au adaugat lucrari din alte colectii particulare si de stat. In prezent galeria cuprinde lucrari de pictura
Bustul lui Barbu Stefanescu - Delavrancea, cioplit in piatra de Campulung de sculptorul Cornel Medrea, este asezat pe un soclu inalt, avand la baza doua randuri de trepte.
Scriitor, analist si om pol
Bustul lui Corneliu Coposu (20 mai 1914 - 11 noiembrie 1995) din Piata Revolutiei, langa Biserica Kretulescu, este opera sculptorului Mihai Buculei si a fost dezvelit in anul 1996.
Corneliu Coposu a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.