Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica ortodoxa a cartierului Elisabetin din Timisoara poarta denumirea de Biserica Adormirea Maicii Domnului. Ea a fost construita in anul 1784 pe locul unei biserici mai veci din lemn din anul 1727.
La inceput era fara turn, acesta adaugadu-se ulterior in anul 1836.In anul 1894 (100 de ani mai tarziu), s-a început zidirea actualei biserici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, dupa planul arhitectului Stefan Toth.
Lacasul de cult are lungimea de 24,41 m si latimea de 7,70 m. Turnul este construit in stil baroc. Pictura murala a fost executata de prof. Iulian Toader din Arad, iar sculptura si tamplaria de maestrul Traian Novac. Biserica a fost renovata in 1989.
Biserica ortodoxa din Elisabetin Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica ortodoxa din Elisabetin Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.74196,21.22975
Adresa: B-dul. Revolutiei, nr. 7, Timisoara, 1900
Telefon: 0256-491290
Capacitate:600
Sunet Stereo
Bufet
Muzeul Militar din Timisoara este situat in Piata Libertatii nr. 6, intr-o cladire - monument istoric cunoscuta sub denumirea de Cazinoul Militar.
Inaugurat in anul 1996, muzeul este organizat in sas
Fabrica de tigarete din Timisoara reprezinta cea mai veche fabrica din tara, fiind a doua mare fabrica din perioada Imperiului austro-ungar, dupa Fiume.
A luat nastere in anul 1846, inca inainte de i
Primele poduri metalice din Timisoara au fost montate intre anii 1870 - 1871, cand a fost construit si podul de fier care face legatura dintre actualele strazi Ady Endre si Andrei Muresanu, unul dintr
Baia Publica Neptun, cunoscuta uneori sub numele de Baile Neptun, este o cladire din Timişoara construita intre 1912 - 1914 dupa proiectul arhitectului László Székely. Initial se numea "Hunga
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.