Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Romano-Catolica din Targu Mures este un lacas de cult construit la inceputul secolului al XVIII-lea de catre iezuiti, in centrul orasului.
Construita in stil baroc austriac dupa planurile arhitectului Scherzer Balint, biserica poarta hramul "Sfantul Ioan Botezatorul".
Planul si fatada principala, orientata spre Piata Trandafirilor, seamana cu biserica iezuitilor din Cluj, opera a aceluiasi arhitect. Odata cu ridicarea (in 1755) a picturii de altar "Botezul lui Isus", realizata de celebrul pictor austriac Michelangelo Unterberger, si adusa de iezuiti inca din 1731, se incheie lucrarile la altarul principal.
Amvonul, in stil neobaroc, e montat in 1757.
Biserica Romano-Catolica "Sfantul Ioan Botezatorul" reprezinta unul dintre cele mai importante edificii religioase ale orasului Targu Mures, fiind un obiectiv turistic nelipsit din itinerariul turistilor care doresc sa descopere istoria orasului.
Biserica Romano - Catolica Targu Mures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Targu Mures
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.5457993,24.5640297
Teatrul National, cu cele doua sectii ale sale de limba romana si de limba maghiara, isi desfasoara activitatea intr-o cladire armonios integrata intr-un ansamblu arhitectonic modern, datand oficial d
Cetatea Medievala este amplasata in apropierea centrului municipiului Targu-Mures. Complexul Cetatii ocupa o suprafata de cca 4,3 ha si este alcatuit dintr-o incinta fortificata cu 7 bastioane unite p
Complexul acoperit este alcatuit din doua bazine, cel mare avand o lungime de 25 metri si o latime de 10 metri, iar bazinul mic, pentru copii, cu lungimea de 10 metri si latimea de 6 metri.
Adancimea
Grupul statuar Bolyai din Targu Mures este situat pe strada Bolyai si reprezinta opera sculptorilor Izsak Marton si Csorvassy Istavan.
Ansamblul statuar prezinta doi matematicieni, pe Bolyai Farkas,
Biseria Leprosilor din Targu Mures este localizata pe strada Stefan cel Mare nr. 34, pe malul Tarnavei.
Lacasul de cult a fost inaltat intre anii 1480-1500, la inceput functionand ca o biserica de ti
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.