Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica romano catolica din Olosig are la baza vechea biserica a calugarilor franciscani din 1731-1744. Ea a fost transformata in anul 1876 de Knapp Ferenc, care i-a adaugat turnul principal. Intre anii 1903-1905 se reconstruieste intreaga nava dupa proiectul arhitectului Rimanoczy Kalman junior si se adauga doua turnuri secundare.
In prezent, din vechea biserica nu au ramas decat cripta si sase altare laterale, cladirea manastirii vechi facand parte din spitalul militar.
In primavara anului 1905 a fost terminata construirea bisericii, sfintirea ei avand loc la data de 16 iulie 1905, in prezenta episcopului Paulus Szmrecsanyi.
In opinia istoricului de arta Bira Jozsef, stilul caracteristic bisericii romano-catolica din Olosig este cel pseudobaroc. Biserica este compusa dintr-un pronaos, o nava lunga, un transept si un sanctuar.
Biserica Romano Catolica din Olosig este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Romano Catolica din Olosig
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Oradea
Coordonate GPS: 47.060958,21.937599
Bazilica romano-catolica este cel mai mare monument baroc din tara, fiind construita intre 1752 si 1780. Proiectul a fost intocmit in anul 1750 de renumitul arhitect austriac Franz Anton Hillebrant, d
Padurea cu narcise de la Osorhei este o rezervatie naturala de tip botanic situata in partea centrala a judetului Bihor, comuna Osorhei, pe teritoriul administrativ al satului Alparea.
Rezervatia are
Strandul Iosia din Oradea dispune de: 6 bazine rotunde pentru copii si batrani de 250 m3 din care 4 sunt functionale si 2 bazine mari dreptunghiulare pentru adulti de 1000 m3, ambele functionale.
Adr
Sirul canonicilor reprezinta un monument de arhitectura din Oradea, realizat in stil baroc. Acesta a fost construit in perioada 1758-1875 de catre arhitectul F.A. Hillebrandt.
Cuprinde 10 cladiri uni
Situate in partea de est a judetului Bihor, in Muntii Apuseni, Cetatile Ponorului reprezinta fara indoiala cel mai grandios fenomen carstic al Romaniei, cunoscut si apreciat in intreaga lume.
Cetat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.