Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi este un monument realizat din bronz in anul 1929 de catre sculptorul Ion Schmidt Faur.
Edificiul a fost dedicat "Luceafarului poeziei romanesti" si este amplasat in fata Facultatii de Litere a Universitatii Al. I. Cuza din iasi, mai jos de statuia lui Mihail Kogalniceanu.
In centrul monumentului se afla Mihai Eminescu, iar in dreapta si stanga intruchiparea alegorica a filozofiei si iubirii (filozoful si femeia).
Statuia are 3,34 m inaltime si domina zarea Copoului de la inaltimea soclului de 5,20 m.
La picioarele poetului se afla Filozofia si Intelepciunea, sub chipul unui barbat care isi sprijina capul in mana si Poezia sau Iubirea - imaginea feminina.
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1704292,27.5758286
Parcul Copou a inceput sa fie amenajat in anii 1833-1834.
Aflat in mijlocul gradinii Copou, teiul lui Eminescu a devenit simbolul vegetal al Iasului, fiind un adevarat loc de pelerinaj pentru romantic
La ora actuala, Teatrul Studentesc Ludic are o mare experienta internationala, fiind deschis dialogului teatral european si mondial, fapt argumentat prin calitatea artistica a participarilor la festiv
Bojdeuca lui "Ion Creanga" este o casa taraneasca modesta cu cerdac si doua odaite, construita inainte de 1850, in mahalaua Ticaului.
Povestitorul Ion Creanga a locuit aici din 1872 pina i
Sinagoga Mare din Iasi este situata pe strada Sinagogilor nr. 1, fiind construita intre anii 1657 - 1671. Ridicata in stilul ritului sefard si a celui askenad, singoga este cel mai vechi edificiu de c
Biserica de lemn din satul Iepureni (comuna Andrieseni) a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004.
Biserica a fost construita in anul 1783 si are hramul Sfantul Nic
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.