Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Literaturii Romane din Iasi a luat fiinta ca institutie cu personalitate juridica in toamna anului 1990 prin desprinderea sectiei de literatura din cadrul Complexului Muzeal National "Moldova".
S-a considerat ca 10 muzee de acelasi profil vor fi mai bine conduse si vor avea mai bune rezultate fiind organizate intr-o structura institutionala unitara. In cei 20 ani de existenta ai Muzeului Literaturii Romane Iasi s-a dovedit ca principiul specializarii, atunci cand este aplicat consecvent, poate da rezultate foarte bune. Institutia a crescut de la 10 la 12 muzee; rezultatele cercetarilor specialistilor nostri (reeditari, editii de documente – corespondenta– manuscrise) sunt bine cunoscute; mai multe cladiri din categoria monumentelor istorice au fost restaurate; patrimoniul artistic si cultural iesean, Iasul insusi, este mai bine cunoscut in tara prin expozitiile noastre itinerante; fondurile documentare, bunurile de patrimoniu cultural-national din Iasi sunt promovate si cunoscute datorita participarii specialistilor nostri la congrese, simpozioane, sesiuni de comunicari.
Sursa: site-ul oficial
Muzeul Literaturii Romane din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Literaturii Romane din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1720695,27.5762138
Lacul Halceni este un lac de baraj artificial de lunca din Campia Moldovei,in partea de nord a judetului Iasi,in vecinatatea localitatilor Halceni (comuna Sipote) si Vladeni.
Este construit
Adresa: Piata Unirii, nr.12
Telefon: 0232 261 990
Casa Memoriala Ion Creanga sau Bojdeuca lui Ion Creanga se afla in cartierul Ticau din Iasi unde marele povestitor a locuit intre anii 1872 si 1889.
Bojdeuca are doua camere dispuse de o parte si de
Catedrala ieseana este o cladire monumentala, a carei stil arhitectonic este inspirat din forme tarzii ale Renasterii italiene. Elementele decorative, atat in interior, cat si in exterior, sunt domina
Manastirea Galata din Iasi a fost ctitorita la sfarsitul secolului al XVI-lea (1582-1584) de catre domnitorul Petru Schiopul, fiind inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 200
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.