Apasati pe imagini pentru vizualizare
Anul 1949 reprezinta anul nasterii Teatrului de papusi din Craiova, actualmente Teatrul pentru copii si tineret Colibri. Prima etapa a existentei artistice si materiale a institutiei se dezvoltă in colaborare cu Teatrul National din Craiova.
In 1955, odata cu dobandirea unui sediu propriu, trupa artistilor papusari se completeaza cu venirea scenografului Eustatiu Gregorian, care alaturi de regizorul Horia Davidescu, creeaza spectacole memorabile. Repertoriul acestei etape a cuprins, pe langa dramatizari si adaptari, texte originale destinate teatrului de papusi. Acum apar si primele recunoasteri nationale si internationale, marcate de premii, turnee, participari la festivaluri nationale si internationale.
Teatrul Colibri din Craiova a initiat festivalul international "Sarbatoarea Papusilor", a carui prima editie a avut loc la sfarsitul lunii mai 2002. In repertoriul teatrului au existat 30 de spectacole permanente, din repertoriul national si universal (Cenusareasa, Motanul incaltat, Alba ca Zapada, Amnarul, Cantaretii din Bremen etc). A efectuat numeroase turnee de-a lungul timpului in tari de pe aproape toate continentele: din China in Maroc si Libia, unde a si fondat teatrul pentru copii din Tripoli, Italia, Franta, in tari din fosta Iugoslavie, Bulgaria.
Adresa: Strada A.I.Cuza, Craiova, 200734
Telefon: 0251-416323
Fax: 0251-412473
colibricraiova@yahoo.com
Teatrul pentru copii si tineret Colibri este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Teatrul pentru copii si tineret Colibri
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Craiova
Coordonate GPS: 44.317899,23.803071
Palatul Vorvoreanu sau Palatul Mitropolitan, este o frumoasa cladire situata pe strada Fratii Buzesti nr. 10 din Craiova.
A fost construit la inceputul secolului XX si reprezinta stilul renascentist t
Manastirea Jitianu se afla in satul Braniste, comuna Podari, judetul Dolj si este manastire de calugari cu viata de obste, in prezent cu 6 vietuitori.
Manastirea Jitianu a fost ridicata la inceputul
Biserica Sfantul Nicolae Amaradia este situata pe strada Amaradia nr. 15-17, localitatea Craiova. A fost ctitorita in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea de catre Hristea Belivaca, un bogat macel
Casa Glogoveanu este situata pe strada Brestei nr. 18, localitatea Craiova. Nu e cunoscuta data constructiei, dar a fost adusa in forma actuala in 1802. Prezinta elemente traditionale specifice, cu ar
Biserica Evanghelica din Craiova a fost construita in anul 1872 si este cea mai veche biserica protestanta a Olteniei. A fost construita de catre arhitectul Lindhorst, in stil neorenascentist.
In Cr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.