Apasati pe imagini pentru vizualizare
Acvariul din Constanta este amplasat pe malul Marii Negre, chiar in fata Cazinoului constantean. Acesta a fost inaugurat pe data de 1 mai 1958. Cladirea care gazduieste acvariul a fost construita la inceputul secolului XX ca anexa a Cazinoului si a functionat ca restaurant pana la reamenajarea ei pentru destinatia actuala . Spatiul expozitional al Acvariului este destinat prezentarii expozitiei permanente de fauna si flora acvatica, dar si unor expozitii temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica si pescuit marin.
Acvariul din Constanta a adaposteste peste 100 de specii de pesti si vietuitoare marine apartinand unor diverse zone geografice.
Tinand cont de criterii ecologice, biogeografice si taxonomice, Acvariul constantean este structurat in trei sectii: Marina, Dulcicola si Pesti Exotici. Sectia Marina este cea mai mare si mai reprezentativa sectie a Acvariului si adaposteste specii de pesti si nevertebrate intalnite in Marea Neagra si migratori din Marea Mediterana cunm ar fi sturioni sau pisicile de mare.
Sectia Dulcicola prezinta specii de pesti si nevertebrate de apa dulce, care populeaza baltile si lacurile litoralului romanesc si apele Deltei Dunarii: ciprinide, crap, caras, rosioara, babusca, platica, sunt prezentate si rapitoare ca somn, salau, biban si stiuca.
Sectia Pesti Exotici este o adevarat incantare pentru vizitatorii Acvariului. In bazinele sale inoata varietati de pesti care apartin diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale si subtropicale: varietati de peste Piranha, pestele cutit, pestele inger, pestele lopata, pestele pisica si multe alte tipuri de pesti cu un colorit bogat.
Taxa de acces in cadrul Acvariului din Constanta este de aproximativ 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru studenti, iar pentru copiii cu varsta de sub 5 ani intrarea este libera.
Acvariul din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Acvariul din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.170945,28.663181
Muzeul Marinei Romane din Constanta a fost inaugurat la data de 3 august 1969, in cladirea fostului local al Scolii Navale, in apropierea panoramei portuare si marine. Patrimoniul bogat al muzeului in
Bustul lui Grigore Antipa din Constanta reprezinta un monument istoric. Acesta a fost incadrat in Noua lista a monumentelor istorice
Bustul lui Grigore Antipa este situat pe Bulevardul Mamaia, nr.30
Muzeul de arta populara din Constanta dateaza din anii '60, insa cladirea este din anul 1893 si este monument de arhitectura.
Colectivul de la Muzeul Satului Bucuresti a transferat doua gospodarii sp
Muzeul Edificiul Roman cu Mozaic a fost amenajat intr-o cladire deosebita, situata in actuala Piata Ovidiu, nr. 12 din Constanta.
Cladirea in care isi desfasoara activitatea muzeul, este un adevarat
Bustul lui Ion Banescu din Constanta reprezinta un monument istoric. Acesta a fost incadrat in Noua lista a monumentelor istorice.
Bustul lui Ion Banescu este situat pe Bulevardul Tomis, nr.51, in p
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.