Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia Fecioarei Maria din Cluj este situata pe strada 21 Decembrie 1989 si este cunoscuta si sub denumirile de Statuia Sfanta Maria Protectoare si Statuia Ciumei.
Monumentul a fost inaltat in stil baroc, la cererea guvernatorului Anton Kornis in anul 1744, ca recunostinta pentru ocrotirea adusa Clujului in perioada epidemiei de ciuma, de unde ii provine si numele. Planul a fost realizat de catre arhitectul Anton Schuchbauer.
Statuia a fost demontata in anul 1959, urmand ca in 1961, la cererea bisericii Sfantul Petru si Pavel, sa fie amplasata in spatele acesteia.
In prezent, biserica si portalul au fost renovate, insa statuia se afla intr-un statiu avansat de degradare.
Statuia Fecioarei Maria din Cluj este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia Fecioarei Maria din Cluj
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.7781563,23.6077175
Cladirea, construita in stil clasicist in 1846, este situata in partea de nord a pietei Muzeului. Ea a fost detinuta de politicianul grof Mikes Janos.
In anul 1912 intreprinzatorul Tischler Mor a cum
Vivariul este localizat la demisolul Institutului de Zoologie, sub Muzeul de Zoologie si cuprinde o expozitie permanenta cu peste 57 de specii de animale.
A fost inaugurat in anul 2001 si adaposteste
Biserica Unitariana a fost construita intre anii 1792-1796, fiind proiectata de catre arhitectul vienez Anton Turk. Cladirea combina stilul baroc tarziu cu elemente rococo si neoclasiciste.
Deasupra
Muzeul Botanic din Cluj Napoca functioneaza din anul 1919, fiind infiintat de Asociatia Muzeului Ardelean. El ofera vizitatorilor posibilitatea de a-si completa cunostintele despre bogatia, evolutia s
Statuia ecvetra a lui Mihai Viteazu este situata in Piata Mihai Viteazu din Cluj Napoca, fiind amplasata pe o platforma cu trei rampe.
Monumentul a fost decorat cu basoreliefuri, reprezentand luptele
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.