Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea climaterica Izvoare se afla la 926 m altitudine pe un platou vulcanic, sub varful Ignis, in partea de SV a Muntilor Gutai (32 km de Baia Mare, judetul Maramures). In apropiere se afla cheile Tatarului si Creasta Cocosului.
Statiunea Izvoare are un climat tonic, stimulent si cu o ionizare accentuata a atmosferei, cu conditii excelente de odihna si de recuperare. Este renumita, in special, pentru practicarea sportului de iarna.
Partia de ski Izvoare are un grad de dificultate mediu, o diferenta de nivel de 125m, este prevazuta cu transport cablu. De asemenea, pe toata lungimea partiei se poate practica snowboarding-ul.
In sezonul estival aici se pot practica diverse activitati, precum calarie sau excursii montane. La Izvoare exista locuri de cazare in doua hoteluri (de trei stele), precum si un restaurant.
Iubitorii muntelui pot parcurge o serie de trasee turistice: cabana Runcu-Piesca, sub culmea Plesca Mare, si cheile Tatarului, singurul defileu din tara format in roca de andezit (pe poteca, 3-3 1/2 ore); tinovul Taul lui Dumitru si varful Breaza (pe poteca, 1-2 ore); varful Ignis (pe poteca, 1-2 ore), cu interesante stanci antropomorfe; pasul Paltin, Izvorul lui Pintea, varful Gutaiul Mare (pe poteca, 5-6 ore).
Acces: din Baia Mare, prin satele Firiza si Valea Neagra.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Baia Mare, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Statiunea Izvoare – Maramures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Izvoare – Maramures
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baia Mare
Coordonate GPS: 47.75456,23.713875
Hrana sufletului este arta. Pentru o excursie în lumea artistică a Maramureşului nu rataţi Muzeul de Artă de la Baia Mare aflat la câteva sute de metri de centrul vechi. La Baia Mare a existat �
Creasta Cocosului, una dintre cele 38 de arii naturale protejate ale Maramuresului, este o stanca abrupta din Muntii Gutai, cu o forma crenelata, unica si foarte \"fotogenica\" in toate anotimpurile a
Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Baia Mare a fost construita intre anii 1905-1911 de catre credinciosii greco-catolici si a fost declarat monument istoric.
Biserica se numara printr ultimele do
Taul lui Dumitru reprezinta o rezervatie naturala de tip botanic, situata in judetul Maramures, pe teritoriul administrativ al orasului Baia Mare.
Zona protejata are o suprafata de 3 ha si se afla in
Data in folosinta in anul 1969, Sediul Prefecturii este cea mai reprezentativa constructie moderna din Baia Mare.
Pastrand specificul arhitecturii traditionale maramuresene, proiectantii au conceput
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.